doel
Doel kjernekraftverk, helt nord i Belgia. Foto: Torsade de Pointes/Wikimedia Commons

Har besluttet å forlenge levetiden til to store reaktorer på 2 GW med 10 år, og bevilger i tillegg penger til utvikling av småskala atomkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Den belgiske regjeringen har besluttet å ta de nødvendige skrittene for å forlenge levetiden til atomreaktorene Doel 4 og Tihange 3 med ti år. De to reaktorene har en samlet kapasitet på 2 gigawatt. «Denne utvidelsen skal gjøre det mulig å styrke landets uavhengighet overfor fossilt brensel i en kaotisk...
Artikkelen er 166 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.