elgin
Britiske oljeaktører har om kraft fra land i Norge til Elgin-feltet (bildet) og andre felt på britisk side i Nordsjøen. Foto: Ken Taylor Photography/TOTAL

Olje- og energidepartementet sier nei til å elektrifisere britiske plattformer med kraft fra Norge.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, har oljeselskapet BP bedt om å få ta ut opptil 200 MW fra Lista eller Kvinesdal i Agder for å til å elektrifisere feltene Elgin, Shearwater og Eastern Trough Area Prosjekt (ETAP) på britisk sokkel gjennom en 300 kilometer lang HVDC-forbindelse. Saken har versert i over...
Artikkelen er 328 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.