nea
Montør under byggingen av 132 kV-ledningen fra Nea over Stokkfjellet. Illustrasjonsfoto: Linjepartner

Køen av søknader om konsesjon for nettutbygging er doblet fra i fjor til i år. Nå skal NVE forsterkes.

  • Atle Abelsen

I mai 2021 kunne NVE meddele at de hadde om lag 300 søknader om nettkonsesjon til behandling, mens de hadde ytterligere 40 i kø som de ikke hadde rukket å begynne på ennå. I begynnelsen av mars sier direktør Inga Nordberg i NVEs avdeling for energi og konsesjon til Energiteknikk...
Artikkelen er 728 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.