Troll B
Troll B, som kan bli helelektrifisert, med økt kraftuttak fra Kollsnes. Foto: Øyvind hagen/Equinor

Bare Rødt stemte for Fremskrittspartiets forslag om å si nei til å forsyne oljeplattformer på sokkelen med kraft fra land.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det ble konklusjonen etter et møte i Stortingets energi- og miljøkomité torsdag, melder NRK.

Et tilsvarende forslag ble lagt fram i fjor. Da ble resultatet det samme.

Tirsdag signaliserte imidlertid Senterpartiet til Klassekampen at de var negative til elektrifisering av sokkelen, noe som fikk Arbeiderpartiets klima- og miljøminister Espen Barth Eide til å svare at det i tilfelle ville være et klart brudd med Hurdalsplattformen.

Energipolitisk talsperson i Høgre, Ove Trellevik kalte Senterpartiets utspill for «oppsiktsvekkende». Høyre mener hvert enkelt kraft fra land-prosjekt må vurderes for seg selv og ses i sammenheng med krafttilgangen.

MDG sier de er enige i at man må droppe elektrifisering med kraft fra land, men partiet vil samtidig kreve at oljeselskapene fjerner utslippene på andre måter, for eksempel med havvind og hydrogen. Det samme vil SV.