mast
Illustrasjonsfoto.

Strømflyt mot prisretningen kostet Statnett 354 millioner kroner i fjor.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, er Statnetts flaskehalsinntekter store og større enn noen gang. Årsaken er de høye kraftprisene. Samtidig gjør høye priser at det blir dyrere å kompensere for kraft som flyter mot prisretningen, altså «feil vei», fra et høyprisområde til et lavprisområde. Slik kraftflyt kommer enkelt sagt av at...
Artikkelen er 400 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.