ved
Senterpartileder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil ikke endre regelverket for grunnrenteskatt slik at produsenter kan inngå langsiktige kontrakter med husholdningskunder.

  • Øyvind Zambrano Lie

I dag er det slik at kraftprodusenter ikke inngår langsiktige kontrakter for kjøp av kraft med andre enn kraftkrevende industri. Det skyldes at dersom de inngikk en slik avtale med husholdninger, ville det ved beskatning blitt verdsatt til spot-prisen, og ikke kontraktsprisen slik det er for de lange kontraktene. «Kan...
Artikkelen er 362 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.