eidsdal eiere
Tre glade og stolte kraftverkseiere tar en velfortjent pust i bakken under byggingen av ktraftverket i august 2006, f.v. Egil Berge, Per Helge Nakken og Knut Ståle Berge. Foto: Stein Arne Bakken

Daglig leder Egil Berge forklarer salget av Eidsdal Kraft med at generasjonsskifte og fraflytting på flere av gårdene på eiersiden splittet selskapet.

  • Jørn-Arne Tomasgard

Syv grunneiere var aksjonærer i Eidsdal Kraft AS i Fjord kommune. Kraftverket har en effekt på 6 MW og en årlig produksjon på 24 GWh. Helt i slutten av januar ble det kjent at det nystartede småkraftselskapet Cadre AS og Finsk Kraft AB sammen har kjøpt alle aksjene i selskapet....
Artikkelen er 1338 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.