FORNYBARPRIS
Juryleder Kristin Halvorsen deler ut Fornybarprisen til Gyproc. Prisen ble tatt imot av Mogens Nielsen, Senior Vice President Saint-Gobain Nordic/Baltic (fra venstre), Bjørn Olsen fabrikksjef hos Gyproc Fredrikstad og Jon Karlsen CEO Glava AS. Til høyre kommunikasjonsdirektør Christina Søgård i Energi Norge. Foto: Iselin Rønningsbakk

Gipsplateprodusenten Gyproc har redusert klimagassutslippene fra sin fabrikk i Fredrikstad med 23.000 tonn i året ved å fase ut fossil gass og erstatte den med kraft. For det fikk de Fornybarprisen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Når anlegget er ferdig ombygget i 2022/2023 vil Gyproc redusere ikke bare utslippene, men også energibruken med 30 prosent per produsert enhet, samtidig som produksjonskapasiteten økes med 40 prosent, ifølge Energi Norge. Bransjeforeningen delte torsdag kveld ut prisen på sin årlige Vinterkonferanse, som i år arrangeres i Oslo. Verdens første...
Artikkelen er 197 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.