steinsland
De høye kraftprisene kan utløse flere nye vannkraftprosjekter. Dette arkivbildet viser vedlikehold av Evinys Steinsland kraftverk. Foto: Eviny

Flere store kraftselskap i Sør-Norge har økt sine inntekter betydelig som følge av skyhøye kraftpriser. Dette får følger for investeringslysten. U/O-prosjekter som tidligere har vært ulønnsomme, vurderes nå på nytt.

  • Stein Arne Bakken

Kraftprodusentene i prisområdene N01, NO2 og NO5 i Sør-Norge har lagt bak seg et år med svære inntekter som følge av de høye kraftprisene i 2. halvår, men også 2022 tegner til å bli et meget godt år, viser en rundspørring Energiteknikk har gjort, der vi har stilt flere spørsmål...
Artikkelen er 1319 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.