nexans
Sjøkabel fra Nexans blir lagt ut. Arkivfoto: Nexans

Det er mest lønnsomt å tilknytte havvind fra Sørlige Nordsjø med hybridkabel, ifølge ny Statnett-rapport. Det er mulig å utvide en radial til hybrid, men det krever dyre tekniske løsninger.

  • Øyvind Zambrano Lie

Regjeringen har besluttet at første fase av havvindutbyggingen skal knyttes direkte til Norge. Statnett har i en rapport analysert virkningene av ulike former for tilknytning for andre fase. Rapporten viser at det er lønnsomt å knytte havvinden til land i Norge. En såkalt hybrid tilknytning, som i tillegg knytter produksjonen...
Artikkelen er 862 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.