kvilldal
Andritz og Statkraft har utviklet en metodisk overvåking som gjør det trygt å kjøre videre med en solid sprekk i utrustningen på et av aggregatene i Kvilldal. Foto: Statkraft

Statkraft har fått hjelp av Andritz til å kjøre trygt videre med et aggregat med sprekkdannelse i Kvilldal. Det sparer de millioner på.

  • Atle Abelsen

Da Statkraft i 2019 tok ut løpehjulet på aggregat 4 (310 MW, francis) i Kvilldal kraftverk, oppdaget de en tilsynelatende alvorlig feil i lederingen (nedre lokk). Lokket så pent og greit ut på utsiden, men innsiden var mer tvilsom. Ved hjelp av penetrantkontroll og ultralydmåling avdekket de en 560 cm...
Artikkelen er 740 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.