statnett
RME har avdekket flere avvik etter tilsynsbesøk hos Statnett i Nydalen i Oslo. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Mens Statnett brukte 600 millioner kroner på systemtjenester i 2020 økte utgiftene til 1505 millioner kroner i fjor.

  • Øyvind Zambrano Lie

Årsaken er de høye kraftprisene, skriver Statnett i sin resultatrapport. Systemtjenester er kostnader knyttet til Statnetts ansvar for å opprettholde momentan balanse i kraftnettet og for å sikre tilfredsstillende leveringskvalitet. Tidobling Utgiftene til de raskeste reservene, primærreserver, økte fra 98 millioner kroner i 2020 til 273 millioner kroner i fjor....
Artikkelen er 296 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.