vestre korridor
Montering av master i Statnetts Vestre korridor-prosjekt. Arkivfoto: Statnett

Kun 5 prosent av Statnetts liner og 2 prosent av mastestålet kommer fra Norge. MDG er kritisk. «Klimaavtrykket er viktig, men vi må også se på andre kriterier», svarer Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Vil olje- og energiministeren stille krav om at Statnetts årsrapporter skal inkludere alle indirekte klimagassutslipp (Scope 3) som stammer fra innkjøp av varer og tjenester kjøpt i utlandet», spurte MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson nylig i et skriftlig spørsmål til energiministeren. Statnett unngår i sine årsrapporter å opplyse om alle utslippene...
Artikkelen er 983 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.