aasland
Energiminister Terje Aasland. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Områdene for utbygging av flytende havvind på Utsira Nord vil tildeles basert på kvalitative kriterier og ikke gjennom anbud, slår regjeringen fast.

  • Øyvind Zambrano Lie

De kvalitative kriteriene skal legge til rette for innovasjon og teknologiutvikling. Dette skiller seg fra hovedmodellen for tildeling som er auksjon, og som vil bli brukt for Sørlige Nordsjø II, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding. – Flytende havvind har potensial til å bli en viktig kilde til fornybar...
Artikkelen er 264 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.