usta
Før Usta kraftverk i 2019 og 2021 fikk nye aggregater på 2x104 MW (bildet), sto det to aggregater på 2x92 MW i kraftverket fra 1965. Foto: Hafslund Eco

Hafslund Eco kan øke produksjonen fra Usta kraftverk med opptil 9 GWh bare ved å etablere en automatisk vannveisregulator. I tillegg kommer muligheten for periodevis høyere effekt fra kraftverket.

  • Atle Abelsen

Da senioringeniør Eirik Bøkko hos Hafslund Eco AS ble rammet av korona i 2020, kjedet han seg så mye da han ble satt i karantene med milde symptomer at han begynte å regne på en ny, automatisk vannveiregulator for Usta-vassdraget. Resultatet ble en regulator som kan øke anleggsvirkningsgraden med rundt...
Artikkelen er 689 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.