ukraina
Det ukrainske kraftsystemet (bildet) er nå synkronisert med det kontinentaleuropeiske. Foto: Ukrenergo

Kontinental-Europa har gjennomført en vellykket synkronisering med Ukrainas og Moldovas kraftsystemer, slik at de ikke lenger er avhengig av det russiske kraftnettet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Etter en hasteforespørsel fra det statlige ukrainske nettselskapet Ukrenergo og Moldova om nødsynkronisering, ble transmisjonssystemoperatørene (TSO-ene) for Kontinental-Europa enige om å starte prøvesynkronisering av det kontinentale europeiske kraftsystemet med kraftsystemene i Ukraina og Moldova onsdag 16. mars. Nå melder både sammenslutningen av europeiske overføringssystemoperatører (TSOer), ENTSO-E, og det ukrainske nettselskapet...
Artikkelen er 923 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.