estland
Kraftnett i Estland. Foto: Elering

De nordiske transmisjonsnettoperatørene (TSO) Energinet, Fingrid, Svenska kraftnät og Statnett er forberedt på å støtte Baltikum i en situasjon med utfordrende kraftforsyning.

  • Øyvind Zambrano Lie

De nordiske og baltiske TSOene har sammen kommet frem til hvordan de skal håndtere en situasjon hvor Baltikum mister sine forbindelser mot Russland, skriver Statnett i en melding. «Hvis Russland stanser eksporten til Baltikum vil Norden bistå med frekvensstabilitet», opplyses det. Frekvensen holdes stabil ved at forholdet mellom produksjon og...
Artikkelen er 244 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.