melkøya
Når Equinors LNG-anlegg på Melkøya ved Hammerfest skal elektrifiseres med strøm fra nettet, ventes det å trenge rundt 400 MW. Arkivfoto: Janter/Wikimedia Commons

«Det er vanskelig å si hvilken innvirkning en drift med kraft fra nettet av Hammerfest LNG og av Wisting vil ha på kraftprisen», svarer energiministeren.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Mener statsråden at det er riktig å gå i gang med elektrifisering av Melkøya og Wisting med hensyn til strømprisene for husholdninger og næringsliv i Finnmark, og med hensyn til hva dette vil kreve av naturinngrep, blant annet for reindriftsnæringen? Mener statsråden at det er nødvendig med store nye vindkraftprosjekter...
Artikkelen er 449 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.