seatwirl
SeaTwirl skal teste en flytende vertikalakslet vindturbin utenfor Bokn kommune i Rogaland. Illustrasjon: SeaTwirl

Vindkraftselskapet SeaTwirl har fått godkjent konsesjon for installasjon av selskapets flytende vindturbin S2x i Boknafjorden.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, søkte det svenske selskapet SeaTwirl sammen med Marin Energi Testsenter AS (MET) om en konsesjonsperiode på fem år. Installasjonsstedet for S2x skal plasseres i Boknafjorden i Bokn kommune, nordøst for Lauplandsholmen. S2x-enhet er vertikalakset har har en effekt på 1 MW. Turbinen skal kobles til en...
Artikkelen er 247 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.