langevatn
Den nye dammen i Langevatn i Skjerkavassdraget . Foto: Agder Energi Vannkraft AS

Agder Energi vil bygge nytt kraftverk i Skjerka-vassdraget. Oppstart blir i 2027, om NVE aksepterer utsettelsen.

  • Atle Abelsen

Agder Energi Vannkraft AS (AEVK) har søkt NVE om forlenget oppstartsfrist på prosjektet Åseral Sør. Dette er tredje fase av de såkalte Åseralprosjektene, som er en oppgradering av anleggene i Skjerka-elva. Forlengelsen de søker er fem år. Da blir ny frist for å påbegynne arbeidene 3. februar 2027. Kraftverk og...
Artikkelen er 533 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.