holla
Wacker Holla Metall ligger i Hemne kommune på Kyrksæterøra Foto: Wacker Holla Metall

Statkraft og det tyske kjemiselskapet Wacker har inngått avtaler om kraft til smelteverket på Holla i Trøndelag.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statkraft skal totalt levere 2,35 TWh med sertifisert norsk vannkraft til Wackers smelteverk på Holla i Trøndelag i perioden januar 2022 til desember 2027, skriver Statkraft i en melding. Av dette vil rundt 525 GWh komme fra vannkraftverket Svean i Nidelven, som del av en «grønn» kraftsalgsavtale (PPA) mellom partene....
Artikkelen er 97 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.