acer
Her, i Slovenias hovedstad Ljubljana, har Acer hovedkontor. Foto: Jorge Franganillo/Wikimedia Commons

Det er lite hensiktsmessig at Statnett skal henvise til NVE, RME, eller ENTSO-E for utlevering av kraftsensitiv informasjon til ACER, mener NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett har rett som det er behov for å dele kraftsensitiv informasjon med EUs energibyrå ACER. Men det er ikke hjemmel for utlevering av denne typen informasjon direkte fra Statnett som TSO til ACER i selve energiloven. Isteden har informasjonen måttet utleveres av OED, NVE og RME. Statnett ønsket derfor...
Artikkelen er 399 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.