fylkeshuset i tromsø
Fylkeshuset i Tromsø. Arkivfoto: Bernt Rostad/Wikimedia Commons

Etterlyser heller politisk inngripen for å prioritere 420 kV-linja mellom Skaidi og Varangerbotn.

  • Øyvind Zambrano Lie

I en uttalelse sier Troms og Finnmark fylkesting «Nei til Statnetts planer om bygging av overføringskabler mellom nord og sør». «Fylkestinget i Troms og Finnmark forventer at regjeringen tar aktivt grep i eierskapspolitikken, og får Statnett til å prioritere 420 kV-linja fra Skaidi-Varangerbotn snarest heller enn å koble Nord-Norge på...
Artikkelen er 546 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.