astrup
Høyres Nikolai Astrup ville vite om Sørlige Nordsjø II kan forseres, og bygges med hybridkabler, i lys av Ukraina-krisen. Skjermdump: Stortinget

Press i Stortinget for forsert havvind-utbygging med hybridkabler, og energieffektivisering, for å gjøre Europa mindre avhengige av Putins gass. Men energiministeren gir ingen nye løfter.

  • Øyvind Zambrano Lie

I Stortingets spørretime onsdag påpekte Høyres Nikolai Astrup at flere land nå melder om forsert satsing på fornybar energi som følge av Ukraina-krisen og mangelen på gass. – Vil det nå være aktuelt, i lys av den situasjonen som nå er, å forsere utbyggingen og utlysningen av fase to på...
Artikkelen er 739 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.