kroepelien
Energi Norges administrerende direktør Knut Kroepelien talte på Vinterkonferansen torsdag. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Ledetiden for stor vannkraft er 10-12 år. Energi Norge vil gjøre meldingsfasen til konsultasjonsfase, spisse konsekvensutredningsprosessen og redusere ledetidene med 4-6 år. Energiministeren lover å se på saken.

  • Øyvind Zambrano Lie

– For vannkraften har vi en utfordring med tempo. Det er ti til tolv års ledetid på stor vannkraft i Norge, sa Energi Norges administrerende direktør Knut Kroepelien på foreningens vinterkonferanse i Oslo torsdag formiddag. Det kan imidlertid reduseres drastisk. – Hvis vi gjør om meldingsfasen til en konsultasjonsfase, kan...
Artikkelen er 1011 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.