havvind
Illustrasjonsfoto: ABB

Gir støtte til den norske regjeringens syn, mener havvindparker bør få vanlige subsidier istedenfor deler av flaskehalsinntektene fra hybridkablene.

  • Øyvind Zambrano Lie

EUs energibyrå (ACER) og Council of European Energy Regulators (CEER) har publisert et felles refleksjonsnotat om EU-kommisjonens havvindstrategi. Notatet er svært relevant for den norske debatten om hybridkabler ved utbygging av Sørlige Nordsjø II. ACER og CCEER argumenterer for å gi havvindparkene direkte støtte, noe Arbeiderpartiet og venstresiden er tilhenger...
Artikkelen er 339 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.