nord pool
Kraftbørsen Nord Pool på Lysaker. Foto: Nord Pool/Ilja Hendel

– Det dummeste politikerne kan gjøre, er å gå inn i hvordan engrosmarkedet fungerer, ifølge Jan Bråten i Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Under et seminar i Oslo mandag kommenterte flere energiminister Terje Aaslands utspill der han tviler på om vannverdiene settes riktig. Spesialrådgiver Jan Bråten i Statnett var blant deltakerne som forsvarte det eksisterende systemet med vannverdier satt av kraftprodusentene i konkurranse med hverandre. – Det dummeste politikerne kan gjøre er å...
Artikkelen er 961 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.