kraftlinjer
Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Europas ledere klarer å håndtere to kriser samtidig, men de høye strømprisene vil ikke synke med det første, ifølge DNV-analyse.

  • Øyvind Zambrano Lie

Energiomstillingen i Europa øker i hastighet, med mindre bruk av fossile energikilder og lavere klimautslipp, når kontinentet avstår fra russisk gass. Russlands invasjon av Ukraina har skapt nye forutsetninger for energiomstillingen, og DNV har derfor oppdatert sine prognoser. I 2024 vil 34 prosent av Europas energiforbruk komme fra ikke-fossile drivstoffer....
Artikkelen er 439 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.