olkiluoto
Aggregatet på 1600 MW på Olkiluoto 3. Vi får tro at det snart vil begynne å gå for fullt, så det kan gi Finland de lovede 13 TWh/år. Foto: TVO

Olkiluoto 3-reaktoren vil ikke levere vanlig strømproduksjon før i september.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det skriver eieren Teollisuuden Voima Oyj (TVO) i en pressemelding. Oppstarten av Olkiluoto 3-reaktoren sørvest i Finland er allerede 12 år forsinket, men den vanlige strømproduksjonen skulle ifølge de sist oppdaterte planene starte i juli. Den siste utsettelsen forklares slik: «Inspeksjons- og reparasjonsbehov vedrørende kjølesystemet til OL3s generator vil vare...
Artikkelen er 272 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.