fjordkraft
Magnar Øyhovden (t.v.) ønskes velkommen i Fyllingsdalen som ny adm. direktør for Fjordkraft AS av konsernsjef Rolf Barmen i Fjordkraft Holding ASA. Foto: Frode Fjellstad/Fjordkraft

Fjordkraft Holding tar navnet Elmera, siden de driver med «el og mer til». Samtidig får Fjordkraft AS ny sjef.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det børsnoterte morselskapet i konsernet, Fjordkraft Holding ASA, vil fremme forslag til generalforsamlingen 26. april 2022 om en navneendring, opplyser selskapet i en pressemelding.

Navneforslaget er: Elmera Group ASA.

– På norsk spiller det på at vi driver med el og mere til. Det er enkelt å uttale og fungerer på engelsk. Elmera er dessuten en fin og hardfør plante, sier konsernsjef Rolf Barmen i meldingen.

Navnene på henholdsvis Fjordkraft Nordic AS og Fjordkraft Industrial Ownership AS vil også bli foreslått endret i forbindelse med disse selskapenes generalforsamlinger. Nye navn som foreslås er Elmera Nordic AS og Elmera Industrial Ownership AS.

Barmen understreker at det ikke er strømleverandøren Fjordkraft AS som skal endre navn.

Vil unngå sammenblanding

Begrunnelsen er at konsernet har utviklet seg til å bestå av flere selskaper med ulike virksomhetsområder innenfor tjenestesalg til energibransjen, software-selskap og totalt fire strømleverandører, herav én i Sverige og Finland.

– Dagens navn på holdingselskapet reflekterer ikke bredden godt nok. Det tar heller ikke høyde for at en stor del av konsernets kunder er i andre merkevarer og selskaper enn Fjordkraft-merkevaren, og at mange av konsernets ansatte jobber for andre merkevarer og selskap. Dessuten skjer det ofte en sammenblanding med strømleverandøren, sier Barmen.

Splitter sjefsrollen

Etter hvert som konsernet vokser i størrelse og antall virksomheter har Barmen også sett behov for å splitte sine roller som konsernsjef for det børsnoterte konsernet, som nå altså foreslås å få navnet Elmera Group, og rollen som administrerende direktør for strømleverandøren Fjordkraft AS.

– Jeg er derfor veldig stolt av å kunne presentere Magnar Øyhovden som ny administrerende direktør for strømleverandøren Fjordkraft AS. Han har erfaringer og en særdeles god historikk fra Sbanken, med veldig fornøyde kunder og fremragende kundeservice, som er veldig bra å ta med seg. Magnar vil tiltre i august, og jeg gleder meg stort til å få ham på laget, sier Barmen i meldingen.

Magnar Øyhovden (54) er forhenværende adm. direktør for Sbanken ASA i årene 2010–2019. Siden 2020 har han vært konserndirektør i Media Bergen, en skandinavisk byrågruppe med flere selskaper innen reklame, kommunikasjon og teknologi.