frekvensavvik
Antall minutter per år utenfor normalt frekvensbånd. Illustrasjon: Statnett

Etter at frekvensavviket ble tvunget ned til det laveste nivået på ti år og under det fellesnordiske måltallet i 2020, økte antall minutter med avvik igjen i fjor.

  • Øyvind Zambrano Lie

Frekvensen var utenfor frekvensbåndet i 10.618 minutter i 2021. Det er 618 minutter over det felles nordiske målet på maksimum 10,000 minutter. Dette er også en økning fra 2020, da antall minutter med frekvens utenfor frekvensbåndet var 9564, fremgår det i Statnetts rapport fra systemansvarlig om kraftsystemet, som Energiteknikk har...
Artikkelen er 682 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.