lote fergekai lading
Ladestasjon for ferge ved Lote fergekai i Stad kommune i Nordfjord. Foto Velaug Mook/RME

RME har bestemt at operatører av ladestasjoner for landstrøm og tungtransport ikke må ha omsetningskonsesjon.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Ladeoperatørene står ikke i en monopolsituasjon som taler for regulering i dag», skriver Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE i en melding. – Det er etableringsfrihet for havner i Norge og det er også mulig å etablere ladestasjoner for tungtransport om aktører skulle ønske det. Slike tjenester er umodne på...
Artikkelen er 285 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.