smisetfossen
Smisetfossen i Sunndal kommune. Her vil ikke NVE ha noe kraftverk, og viser til at elva er vernet. Foto: Tord Solvang/NVE

Får ikke bygge Smisetfossen kraftverk, som ligger i et vernet vassdrag.

  • Øyvind Zambrano Lie

NEAS AS ønsket å utnytte fallet i Smisetfossen i Ålvundelva til kraftproduksjon. Smisetfossen ligger i Sunndal kommune i Møre og Romsdal, og har et fall på 17 meter. Kraftverket ville gitt en årlig produksjon på om lag 4 GWh. Etter NVE sitt syn vil utbygging av et kraftverk i Smisetfossen...
Artikkelen er 147 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.