sk4
Fra leggingen av Skagerrak 4-forbindelsen. Foto: Robert Hansen

Onsdag 13. april endres igjen primærretningen på Skagerrakkablene mellom Norge og Danmark.

  • Øyvind Zambrano Lie

Overføringskapasiteten fra Danmark til Norge økes da til 1632 MW, mens kapasiteten i sørgående retning reduseres til 1110 MW, skriver Statnett i en melding. Som Energiteknikk tidligere har omtalt, vurderer Energinet og Statnett fortløpende hvilken retning som bør være primærretning og dermed ha størst kapasitet på mellomlandsforbindelsene mellom Norge og...
Artikkelen er 239 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.