svensk m ast
Foto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Svenska kraftnät har nå økt nettkapasiteten inn mot NO1 med 1000 MW. Det vil gi lavere norske strømpriser, mener Erik Ek i Svenska kraftnät.

  • Morten Valestrand

– Vi er nå tilbake på samme nivå på kraftoverføringen til Norge som før stengingen av Ringhals kjernekraftverk 1 og 2 sør for Gøteborg. Sagt på en annen måte er det som om Norge skulle bygget et nytt 1000 MW kraftverk midt i Oslo, sier Erik Ek, sjef over strategisk...
Artikkelen er 389 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.