hydrogenskip
With Orca blir verdens første hydrogendrevne lasteskip. Skipet skal seile på langtidskontrakt for HeidelbergCement og Felleskjøpet Agri, og settes i drift i 2024. Illustrasjon: Norwegian Ship Design

Statkraft og Skagerak Energi er tildelt 14 millioner i støtte til en bunkringsløsning for verdens første hydrogendrevne lasteskip, et energieffektivt nullutslippslasteskip fra Egil Ulvan Rederi.

  • Øyvind Zambrano Lie

Enova gir 104 millioner kroner i støtte til bygging av skipet, samtidig som de altså i tillegg deler ut 14 millioner kroner til bunkringsløsningen, opplyser statsforetaket i en melding. Statkraft og Skagerak Energi ble i fjor sommer valgt som hydrogenleverandør til nullutslipp fraktskipet til HeidelbergCement og Felleskjøpet Agri. Komprimert hydrogen...
Artikkelen er 201 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.