svk
Svenska kraftnäts generaldirektør Lotta Medelius-Bredhe er glad for å kunne bistå Ukraina med utstyr til å reparere det krigsskadde kraftnettet. Skjermdump: Sveriges regjering

Også Statnett er positive til å sende materiell, og er i dialog med Entso-e.

  • Øyvind Zambrano Lie

For å støtte Ukraina og bidra til å sikre landets energiforsyning, har den svenske regjeringen bestemt at Svenska kraftnät kan overføre utstyr som kan brukes til å reparere landets strømnett. Utgangspunktet var en forespørsel Svenska krafnät fikk 29. mars gjennom den europeiske samarbeidsorganisasjonen for sentralnettoperatører, Entso-e, om de kunne bidra...
Artikkelen er 557 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.