anholt
Anholt vindpark i Kattegat (bildet) ble bygget av Ørsted. Arkivfoto: Ørsted

Ved Anholt Havvindpark har en rotor med tre blader løsnet fra en nacelle på en av havvindmøllene og falt i sjøen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det skriver Ørsted i en melding. Ingen ble skadet, og de relevante myndighetene er informert om hendelsen. «Vi er i ferd med å undersøke årsaken til hendelsen, og som en ekstraordinær forholdsregel ber vi relevante myndigheter om å utstede seilingsforbud i de områdene hvor vi har havvindmøller av samme type...
Artikkelen er 153 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.