flex2power
Flex2power vil kombinere både flytende havvind, solkraft og bølgekraft utenfor Egersund. Illustrasjon: Flex2power

Flex2power søker om å få bygge en 10,2 MW pilot utenfor Egersund.

  • Øyvind Zambrano Lie

Marin Energi Testsenter har søkt Olje- og energidepartementet om unntak fra reglene om åpning av areal etter havenergilova for å kunne søke om konsesjon til å installere og drive Flex2power, en flytende installasjon som kombinerer produksjon av elektrisitet fra bølge-, vind- og solenergi. Piloten består av en vindturbin plassert på...
Artikkelen er 438 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.