furuseth solkraftverk
Planområdet der Furuseth solkraftverk skal bygges Foto: Solgrid AS

Solgrid AS har fått konsesjon for å bygge og drive Furuseth solkraftverk. Men det er ifølge NVE stor usikkerhet om lønnsomheten.

  • Øyvind Zambrano Lie

Dette er det første landbaserte solkraftverket som får konsesjon i Norge, skriver NVE i en pressemelding. Furuseth solkraftverk, i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen, har fått konsesjon for en installert effekt på inntil 7 MWp, noe som årlig kan gi rundt 6,4 GWh kraft. – Milepæl Solgrid AS har blant annet...
Artikkelen er 552 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.