kreosot
Foto: Kraftmontasje

Det går mot et totalforbud for kreosotimpregnerte trestolper neste år. Avgjørelsen tas i EU i juni.

  • Øyvind Zambrano Lie

EU-kommisjonens biocidkomite vil i juni ta stilling til om kreosotimpregnerte trestolper (og jernbanesviller) fortsatt skal tillates, eller om de skal følge Frankrikes eksempel og totalforby den helse- og miljøfarlige impregneringsmetoden. Fagdirektør Erlend Spikkerud i Miljødirektoratet forteller til Energiteknikk at Norge har spilt inn overfor EU at vi ønsker et forbud...
Artikkelen er 768 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.