Kristian Gautesen skal lede Haugaland Kraft nye solkraftselskap Endra. Foto: Haugaland Kraft

Vil bli markedsledende i Norden, og konsentrerer seg om grå arealer i kommunene.

  • Øyvind Zambrano Lie

Haugaland Kraft har siden 2017 solgt solcelleanlegg til privat- og bedriftskunder. Nå etablerer konsernet selskapet Endra som skal bygge og drifte solparker. Målet er å bli en markedsledende aktør på store solparker i Norden, skriver selskapet i en melding. – Å utnytte solkraften er rimeligste måten å nå fremtidens energibehov...
Artikkelen er 321 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.