Solceller
Illustrasjonsfoto: Mostphotos

Hydro Rein, Atlas Renewable Energy og Albras skal utvikle et gigantisk solenergiprosjekt i Brasil.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hydro Rein, Atlas Renewable Energy og metallverket Albras danner et fellesforetak (joint venture) for å utvikle, bygge og drifte solenergianlegget Boa Sorte i delstaten Minas Gerais i Brasil, skriver Hydro i en melding.

Solenergianlegget Boa Sorte vil ha en planlagt installert kapasitet på 438 MW.

Totale investeringer er anslått til USD 320 millioner, og Hydro Rein vil ha en eierandel på 33,3 prosent av prosjektet.

Byggingen av solenergianlegget Boa Sorte er planlagt å starte i fjerde kvartal 2022. Driftsstart er planlagt i fjerde kvartal 2023. Prosjektet er sendt til den brasilianske konkurransemyndigheten (CADE) for klarering.

Albras har, innenfor rammen av et «selvproduksjonsprosjekt», signert en USD-denominert kraftkjøpsavtale (PPA) med Boa Sorte for en årlig forsyning på 815 GWh fra 2025 til 2044. Avtalen dekker 12 prosent av Albras’ årlige strømforbruk.

Aluminiumverket Albras ligger i den brasilianske delstaten Pará og er et fellesforetak mellom Hydro og NAAC (Nippon Amazon Aluminium Co. Ltd.). Albras er den største produsenten av primæraluminium i Brasil med en årlig produksjonskapasitet på 460.000 tonn aluminium.