Kharkivoblenergo
Ødeleggelser etter russiske angrep i Kharkivoblenergos nett nordøst i Ukraina. Foto: Kharkivoblenergo

Trenger kabler, liner og brytere for å reparere enorme ødeleggelser i nettet etter Russlands krigføring.

  • Øyvind Zambrano Lie

Den statseide systemoperatøren i Kharkiv-regionen i Ukraina, Kharkivoblenergo, skrev i 14. april et brev til Statnett med bønn om donasjon av utstyr for å erstatte materiell som er ødelagt av de russiske invasjonsstyrkene. Som et resultat av krigen opplever selskapet en alvorlig mangel på materiell til å reparere kraftnettet. De...
Artikkelen er 487 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.