mast
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Husholdninger byttet kraftleverandør 168.000 ganger i løpet av første kvartal i år.

  • Øyvind Zambrano Lie

Nesten halvparten av leverandørbyttene, 45 prosent, ble gjort i januar. Da det ble gjennomført 76.000 leverandørbytter av husholdningskunder. Det er fortsatt lavere enn de rekordmange byttene i desember 2021, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I første kvartal 2022 ble 48 prosent av bytter gjort av husholdninger i gjennomført i Øst-Norge.

Sammenlignet med forrige kvartal, byttet husholdningskunder kraftleverandør 26 prosent færre ganger. Sammenlignet med første kvartal 2021, var det en nedgang i antall bytter gjort av husholdninger med 6 prosent, og med første kvartal 2020 en økning på 12 prosent, skriver direktoratet.