nordlink
Fra leggingen av NordLink. Foto: Statnett

Det gjennomsnittlige klimagassutslippet knyttet til bruk av strøm i Norge økte i fjor, blant annet som følge av Tysklandskabelen. Kabelen til England vil dra utslippet ytterligere opp.

  • Øyvind Zambrano Lie

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har publisert klimadeklarasjonen for fysisk levert strøm i 2021, som viser hvordan strømmen vi bruker i Norge har blitt produsert. Beregningen av klimadeklarasjon for fysisk levert strøm tar hensyn til at Norge utveksler strøm med landene rundt, og inkluderer klimagassutslipp fra de ulike energikildene strømmen...
Artikkelen er 336 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.