løvås
Konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Men økt tilgang til mer effekt kan i stor grad møtes gjennom investeringer i eksisterende vannkraftanlegg, påpeker Gunnar Løvås i Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Mot 2030 vil effektbalansen utfordre kraftsystemet i både Norge og Norden, viser ny utredning fra NVE. Utredningen ble i dag oversendt Olje- og energidepartementet. Den er gjennomført av NVE, i samarbeid med Statnett, på oppdrag fra departementet. I dag vil Norge selv i de mest krevende timene, med et forbruk...
Artikkelen er 955 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.