stolpe sverige
Arkivfoto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Svenska kraftnät må gå i takt med både staten og markedet, og realisere en politikk som ikke alltid vet hva den vil.

  • Morten Valestrand

Det svenske kraftsystemet er under press. I tillegg til flaskehalser og et turbulent kraftmarked er det store utfordringer med vedlikeholdet. Sverige har et av verdens eldste transmisjonsnett, var tidlig ute i den forrige elektrifiseringsrunden for drøyt femti år siden, og mye utstyr må nå skiftes ut. Problemet er ketchupeffekten, at...
Artikkelen er 1060 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.