godfarfoss
Godfarfossen øverst i Numedalslågen. Foto: Øystein Engen/Naturvernforbundet/Wikimedia Commons

Skal ha ødelagt et sted med en truet lavart. Alvorlig og grovt uaktsomt, mener NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppdatert med kommentar fra Godfarfoss Kraft nederst i saken. NVE har gitt Godfarfoss Kraft AS et overtredelsesgebyr på 400.000 kroner. Begrunnelsen er brudd på konsesjon og godkjent detaljplan for Godfarfoss kraftverk i Hol og Nore og Uvdal kommuner øverst i Numedalslågen. Ifølge en melding fra NVE har Godfarfoss Kraft AS...
Artikkelen er 469 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.