Lina Kinning
Lina Kinning, ansvarlig for havvindkraft i Svensk Vindenergi. Foto: Svensk Vindenergi

Svensk Vindenergi etterlyser effektive konsesjonsprosesser.

  • Øyvind Zambrano Lie

Bransjeorganisasjonen Svensk Vindenergi har laget en sammenstilling som viser at markedet planlegger for totalt 366 TWh havvind langs Sveriges kyster. Sverige har i dag et strømforbruk på om lag 140 TWh per år. Prosjektene er i ulike faser, og konsesjonssystemet er ulikt det norske. De fleste prosjektene, tilsvarende 174 TWh,...
Artikkelen er 257 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.